keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Ei niin paskaa, etteikö jotakin hyvää

Boråsin kaupunginkirjasto on melkoinen helmi - ja melkoinen suomalaisinvaasion kohde. Kyllä, arvon herrat, ymmärsin kuiskeenne, jota kävitte "Thaimaan näteistä maisemista" Kainuun Sanomienne takana.

Pervojen suomalaissetien lisäksi kirjastosta löytyy muutama hyllymetri suomalaista ja suomeksi käännettyä kaunokirjallisuutta. Ja mitä kirjallisuuttaa! Siellä makasivat hyllyssä niin Knausgårdin Taisteluni-sarjan tähän asti ilmestyneet osat, Tervon uutuus ja pääkaupunkisuedulla vaatimattomat 1309 varausta kontollaan pitävä Pauliina Rauhalan Taivaslaulukin, ei vain Laila Hietamiestä ja sotamuisteloita, kuten kuvittelin .Meinasin piruuttani lainata tämän Rauhalan kohkauskirjan, mutta koska tekstin tyyli osoittautui ensi lehdiltä alkaen varsin yököttäväksi imetyskuvauksessa vilahdellessa sellaiset sana- ja mielikuvaoksetukset kuin kuuhunaja ja ravitseva koivumahlani, hyllyyn jäi.

Frödingen kladdkaka yksinäisen ja ystävättömän pakkauksessa on myös aika jees.


2 kommenttia:

  1. Mutakakkua tuommosessa rasiassa, eikä! TÄNNEKKI <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on vielä sulaa! Saa syödä heti, eikä tarvii hävetä kokonaisen kakun syömistä yksin. Täydellistä. Voi olla, että oon pariin kertaan sortunut kun noi ei edes maksa kun reilun euron...

      Poista