maanantai 1. joulukuuta 2014

Joulu, joulu joulu


Näin joulukuun jo alettua kehtaa alkaa puhua joulusta, vaikken näekään ongelmaa siinä, että joulu alkaa joka vuosi vain aikaisemmin. Alkakoon vaikka maaliskuussa! Joulunodotushan on vuoden parasta aikaa! Joulu tulla jollottaa on sekin vain ja ainoastaan hauska ja söpö sanonta!

Olen joulun suhteen melko konservatiivinen ja pidän kiinni perinteistäni. Joulusiivous on tehtävä (kiitos, äiti), omatekoiset laatikot on oltava (kiitos, mummo) ja aito kuusi hommattava (kiitos, faija). Haluan olla jouluna kotona, syödä suklaata ja kuunnella joululauluja samoilta levyiltä kuin vuonna 1994. Vaikka olen kulutuskriittinen pihi pakana, otan joulussa ilolla vastaan niin Jeesuksen kuin kaupallisen hapatuksenkin. Kinkkuun en koske, mutta kyllä sekin jouluun kuuluu.

Vaivun usein jo tapanina joulunjälkeiseen masennukseen, jos on noustava peiton alta lahjakirjojen ja suklaarasioiden luota arkiseen aherrukseen ja ruokavalioon. Siksi onkin hyvä aloittaa jouluilu hyvissä ajoin ja pitä joulumieli korkealla, jotta saan joulusta tarpeekseni.

2 kommenttia:

  1. Täysin samaa mieltä, joulutusta ei voi aloittaa liian aikasin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei voi! Mutta sen sijaan joulu pitää osata lopettaa ajoissa ja kerätä joulukrääsä (juu, myös ne"talvivalot"!) edes hetkeksi piiloon heti oppiaisen jälkeen :D

      Poista