torstai 25. heinäkuuta 2013

Tyhmä plotko

Mitä yhteistä on keynesiläisellä finanssipolitiikalla, planetaarisilla tuulivyöhykkeillä ja glasnostilla?

Kaikki ovat asioita, joista olen vanhojen lukiopapereitteni perusteella osannut jaaritella ummet ja lammet konseptit täyteen kahdeksantoistavuotiaana, mutta jotka enää eivät paljon kärytä.

Minusta on tullut tyhmä. Sivistymätön moukka. Yleissivistykseni on rapissut tiehensä vuosi vuodelta kun en ole päivittänyt tietämystäni. Ennen nauroin tolloille, jotka sanomalehden katugallupeissa eivät tienneet hallituspuolueita tai Euroopan komission tehtäviä. No, enpä naura enää.

Historiassa oli joskus ysirivi, mutta nyt ovat Unkarin kansannousu ja Rooman valtakunnan tuho painuneet unholaan. Olen joskus osannut jopa derivoida ja laskea korkoa korolle - nykyään matematiikkani lyhyys mitataan jo millimetreissä. Fysiikkaa en koskaan osannutkaan.

Afrikan kokoiset aukot sivistyksessä eivät kuitenkaan rajoitu pelkästään maantietoon ja kouluaineisiin, populäärikulttuuristakaan en tiedä hittojakaan. Olen surkea katsomaan leffoja enkä osaa nimetä yhtäkään rollareiden biisiä. Näistä nyt saakin vähät välittää, mutta ne maailman tapahtumat olisi kiva pitää mielessä edes osin. Pitäisi kaivaa Pikkujättiläiset kirjahyllystä ja googlettaa villisti, mutta kun pääkopan on vallannut turha nöyhtä. Kuvakin on repost.2 kommenttia:

 1. Mulla on ihan sama fiilis oman opiskeluni ja sivistykseni suhteen........ :DDD
  Yleensä en siteeraa biisejä, mutta nyt kyllä Kelan 1972 toimii liian hyvin.

  ... Lakit päähän vedettiin ja kaikesta kaikki tiedettiin... Mitä vanhemmiksi vartutaan sitä tyhmemmiksi muututaan. AH tätä "oho opiskelinkohan sittneki ihan turhaan!!11"-fiilistä<33334

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anssi taitaa olla valitettavan oikeassa :D

   Vaikka muuten vanhetessaan elämänkokemusken myötä viisastuisikin, niin kyllä olis aika iso homma koettaa pitää koko lukion oppimäärä päässään (sikäli kun se siellä edes puoliksi on koskaan ollutkaan) loppuikänsä. Mun opiskelutaktiikka, eli kaikki ulkoa vikana iltana ja onnellinen unohtaminen koepaperin palautuksen jälkeen, olis kai voinut olla parempikin, jos sivistyksestäni olisin halunnut jotain myöhemminkin hyötyä...

   Poista