keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

De e gött ändå

Ensimmäiset yhdeksän Borås-kuukautta alkavat olla takana. Tässä pitäisi mielestäni kirjoittaa kuinka nämä kuukaudet ovat antaneet minulle mielettömästi mahtavia kokemuksia ja ihania uusia ystäviä, ja kuinka muuttaminen yksin ulkomaille on ollut opettavainen ja rikastuttava kokemus.

No, näinhän ei ole ihan käynyt. Uusiksi kokemuksiksi laskettakoon itsepalvelukassan käyttäminen ja uusiksi ystäviksi erilaiset pussikeitot.

 Jotta emme nyt jäisi näihin tunnemiin, niin on sanottava, että lukuvuosi on ollut mukavakin. Kirjastotäteily ja informaatiotieteet tuntuvat omalta jutulta. Olen ehdottomasti mieluummin täällä opiskelemassa kuin kotona iskemässä päätä seinään milloin suomen kielen, milloin hotellisiivouksen kanssa. Borås on söpö ja Länsi-Götanmaan murre mukava. Stadsbibliotekissa on paras suomekielinen bestånd (en osaa kirjastotermejä suomeksi, såri, t: hurri) ja vaikken läheisiä ystäviä ole saanutkaan, niin viiden minuutin juttutuokiot keittiössä ovat nekin piristäneet - elleivät ole ahdistaneet. Opiskelu on sujunut kielipuolisuuteeni nähden jopa pelottavan hyvin. Jännitän enää vain yhden tentin ja projektityön läpimenoa. Tosin ilman niitäkin minulla on kasassa 49,5 opintopistettä, joiden luulisi riittävän Kelalle, sekä mahdollisuus viiteen uusintakertaan.

Ihan yksinään en ole ollut. Suuri skoonelaista ystäväni on pitänyt kotinsa ja keittiönsä avoimena pienelle epäsosiaalisella ruikuttajalle, joka onkin sahannut väliä Borås-Lund ahkerasti melkein kerran kuukaudessa. Kiitos, Nettbuss 60 kruunun Lund-Göteborg -lipuista (hv, Västtrafiken 120 kruunin Göteborg-Borås -lipuista)  Kiitos myös Albus-kissalle, joka on lievittänyt kissaikävääni olemalla juuri sellainen diivaileva mulkku kuin kissan kuuluu.


Parasta on huomisessa häämöttävä kesähesa ("hesa" ironinen toim.huom.) Vanha tuttu hotellisiivous, jonka lomassa ehtii varmasti myös lomailla. Intoa osallistua Helsingin monipuoliseen tapahtumatarjontaan ja kaikkeen mahdolliseen rientoon on ennenkuulumattomalla tavalla. Parasta on myös se, että tulen kahdeksan vuoden jälkeen asumaan taas lapsuudenystäväni naapurissa. Hade gött Borås, ses i september.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti