tiistai 4. lokakuuta 2011

Monta ihmeellistä asiaa

Neljänkymmenen minuutin bussimatkalla kun kuulokkeet ovat rikki, tulee joskus ajatelleeksi. Esimerkiksi sitä, miten paljon maailmassa on Hai-saappaita, joita laskin bussin ikkunasta yheensä kaksitoista paria.

Paitsi saappaita maailmassa näyttää olevan paljon myös Iphoneja, olkalaukkuja, mainoskylttejä, nutturoita, tarjouksia, rekisterikilpiä, lehmuksia, legginsejä, porttikongeja ja suojateitä. Ja asioita, joita en yleensä näe bussin ikkunasta on vielä enemmän. On kissanhiekkalaatikoita, kalapuikkoja, paperisilppureita, mandariineja, leivinuuneja, sammakoita, sotia ja rakkautta. On uskontoja, valtioita, junalippuja, käyttöjärjestelmiä, hilpeyttä, saippua- ja hiustenhoitosarjoja, sairauksia, kynnysmattoja, huonoja päiviä, hiuspinnejä ja listoja, joita voisi jatkaa loputtomiin.

Eri paikoissa on eri asioita. Vessassa on kaakeleita, puistoissa on penkkejä ja puluja. Silti ei ole täysin mahdotonta, että vessassa olisi joskus pulu tai Lähi-Idässä rauha. Toisilla on rahaa, toisilla aikaa, ja joillakin ei ole koskaan ollut kumpaakaan. Jossain tullaan toimeen ilman juoksevaa vettä, jossain ei tulla toimeen ilman huippunopeaa laajakaistaa. Joku on joskus keksinyt vedenkeittimen, ikuisuus on kai ollut aina.

Maailma on täynnä asioita. Poikaystävät, omenahillot ja aivastukset kohtaavat. Samoin bussit, päätepysäkit ja liian ajattelemisen aiheuttamat päänsäryt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti