tiistai 2. huhtikuuta 2013

Säästövinkki

Hoitakaa hampaanne. Ei paljon auta Euroshopperin suosiminen, kun jo pieni lovi hampaassa tekee suuren loven lompakkoon. Hammasharjan saa jo eurolla, mutta pelkkä puudutus paikkauksen yhtedessä voi maksaa 30 mokomaa, jos oikein tyyriiin yksityisen tuoliin päätyy. Kukkaroa ei valitettavasti voi puuduttaa - vihloo niin maan perusteellisesti!

Olisi pitänyt käydä tarkistuksissa säännöllisesti senkin jälkeen kun koulu ei enää huolehtinut, mutta hakeuduin hoitoon vasta kun reikä näkyi paljaalla silmällä. Sitten olikin edessä juurihoitoa, poraa ja parin sadan laskuja. Itkua ja hammastenkiristystä ihan kirjaimellisesti.

Nyt kaikki hammashelmeni taas ehjinä. Kiitos muovipaikkojen luojan, vastuuttomuuteni ja laiminlyönnit lankauksessa eivät näy kanssakansalaisille amalgaamipaikkoina tai tekohampaina, jotka mummollani oli minuun iässäni.

Terve suu on itseisarvo, mutta kaltaiseni puolihuolimaton harjailija, jonka suussa Jordan käy keskimäärin puoli kertaa päivässä, kaipasi muutakin motivaatiota. Rahanmeno toimi. Sijoitin suuveteen, lankaimeen, hammasväliharjoihin ja ksylitolipurkkaan. Hammaslääkäri ei osta rahoillani enää yhtäkään lomaosaketta. Paitsi, jos viisaudenhampaani kasvavat vinoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti